Alliberament nacional i lluita de classes: entrevista amb Vidal Aragonés

Escrito por Lucha de Clases Jueves 12 de Octubre de 2017
ImprimirCorreo electrónico

Vidal Aragonès e1434990482896Avui entrevistem a Vidal Aragonés, regidor a l’ajuntament de Cornellà per Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, advocat laboralista vinculat  a diferents sindicats de classe més combatius especialment als estibadors, professor de dret laboral a la UAB, i uns dels defensors més eloqüents de la independència des d’un punt de vista marxista. 

Leer más: Alliberament nacional i lluita de classes: entrevista amb Vidal Aragonés

 

Comunicat del Corrent Marxista Internacional sobre el referèndum d'independència català

Escrito por Corrent Marxista Internacional - Lluita de Classes Martes 26 de Septiembre de 2017
ImprimirCorreo electrónico

3f2e0be372095f32a8a13d493c6bd4b9 w700 h500Publiquem a continuació un comunicat del Corrent Marxista Internacional, de la qual forma part el nostre corrent Lluita de Classes, sobre la crisi a l'Estat espanyol. El referèndum d'independència català desafia el Règim del 1978, i s'ha trobat amb la dura repressió de l'Estat espanyol. La CMI dóna suport al dret del poble català a l'autodeterminació. Per una República socialista catalana, espurna de la revolució ibèrica.

Leer más: Comunicat del Corrent Marxista Internacional sobre el referèndum d'independència català

 

Per la República socialista catalana, espurna de la revolució ibèrica!

Escrito por Lluita de Classes Viernes 22 de Septiembre de 2017
ImprimirCorreo electrónico

21617486 10209805634766610 6665785392976766004 nAquests dies hem presenciat la repressió brutal de l’Estat espanyol contra el moviment per l’autodeterminació de Catalunya. Aquest Estat, amb el seu aparell repressiu de Guàrdies Civils, policies, oficials, jutges i fiscals, és una institució reaccionària irreformable hereva del franquisme que mai acceptarà el dret a decidir dels pobles que la conformen. El govern central ha deixat clar que faran qualsevol cosa per aturar el referèndum. Tenen el suport total del capitalisme nacional i de l’imperialisme estranger. Un cop més es demostra que l’Estat és només el puny del gran capital, que vol mantenir el mercat nacional espanyol unit i que tem el potencial revolucionari del moviment per l’autodeterminació. La negació del dret d’autodeterminació és un dels pilars del règim del 78 i el seu exercici el posa en perill, d’aquí la reacció furibunda dels últims dies.

Leer más: Per la República socialista catalana, espurna de la revolució ibèrica!

 

Catalunya – El poble ho crida i ho lluita al carrer: “l'1-O votarem!”

Escrito por David Rey Viernes 22 de Septiembre de 2017
ImprimirCorreo electrónico

Aquestsrambla dies el poble de Catalunya lliura una batalla èpica contra l'aparell repressiu de tot un Estat, armat amb el dret a decidir el seu destí davant tots els gossos i llops que udolen venjança enfront del desafiament revolucionari de no veure acceptada la seva legalitat ni les seves imposicions. Desenes de milers de persones surten a diari als carrers de tot Catalunya, veim els primers passos de l'entrada en escena de la classe obrera en els esdeveniments i també els primers elements d'organització popular amb la creació de comitès de lluita en alguns barris. Milions observen confusos i expectants a la resta de l'Estat espanyol. Els propers dies es preveuen decisius.

Leer más: Catalunya – El poble ho crida i ho lluita al carrer: “l'1-O votarem!”

 

Descarrega't la nostra octaveta sobre el referèndum de l'1-O i difon-!a!

Escrito por Lluita de Classes Viernes 22 de Septiembre de 2017
ImprimirCorreo electrónico

referendumDescarrega't la nostra octaveta sobre el referèndum de l'1-O i difon-!a!

catalunya_lluitadc.pdf

Leer más: Descarrega't la nostra octaveta sobre el referèndum de l'1-O i difon-!a!

 

El referèndum de l’1 d’Octubre i el dret d’autodeterminació de Catalunya: una tasca revolucionària

Escrito por Arturo Rodriguez Martes 05 de Septiembre de 2017
ImprimirCorreo electrónico

catalunyaSí al referèndum, no a la repressió de l'Estat espanyol

Per la classe dominant espanyola, la unitat d’Espanya és un principi sacrosant que defensen a capa i espasa per damunt de la voluntat de milions de persones, obligades a formar part d’un Estat que s’arrisca a convertir-se en una gàbia de nacions. El caràcter autoritari i opressiu del règim del 78 és veu més clarament que enlloc en aquesta qüestió, en els atacs constants a la voluntat democràtica del poble català, trepitjada i menyspreada sistemàticament pel govern central reaccionari del PP.

Leer más: El referèndum de l’1 d’Octubre i el dret d’autodeterminació de Catalunya: una tasca revolucionària

 

"L'atac" al bus turístic i la campanya reaccionària contra Arran

Escrito por Arturo Rodríguez Viernes 04 de Agosto de 2017
ImprimirCorreo electrónico

campanyaestiu 11Els últims dies estem essent testimonis d’una veritable campanya de linxament mediàtic contra els companys i les companyes d’Arran. Els partits burgesos (PDeCAT a l'uníson amb el PP i Cs, per descomptat), els empresaris i els mitjans s'esquincen les vestidures per la pintada al bus turístic de Barcelona, per unes rodes punxades i per “l’atac” amb confeti contra un restaurant de luxe. Es parla d'atemptat contra la convivència, de kale borroka i fins i tot de terrorisme, i demanen a la CUP i a l'ajuntament una resposta contundent. Semblen preocupar-les molt més unes rodes punxades i una pintada que l'especulació rampant, la degradació de la ciutat i les condicions d'habitatge cada vegada més precàries de gran part de la població treballadora de Barcelona.

Leer más: "L'atac" al bus turístic i la campanya reaccionària contra Arran

 

Declaració de Lluita de Classes arran de la convocatòria del referèndum per l’1 d’octubre

Escrito por Lluita de Classes Lunes 26 de Junio de 2017
ImprimirCorreo electrónico

catalanesEl govern de la Generalitat ha anunciat la convocatoria d’un referèndum pel dia 1 d'octubre del 2017 amb la pregunta «Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?».. Gairebé un 75% de la població de Catalunya està a favor de que es convoqui un referèndum, que per altra banda és un dret democràtic bàsic. Mentrestant el govern del PP s’hi nega en rodó i utilitza tot el pes legal de l’Estat per impedir-l’ho, mantenint-se en el mantra franquista "d'Espanya, una, gran i lliure." Davant d’aquesta situació només es pot exercir el dret d’autodeterminació trencant els estrets límits de la legalitat del règim del 78. 

Leer más: Declaració de Lluita de Classes arran de la convocatòria del referèndum per l’1 d’octubre

 

Rebutgem la condemna a Mas, Rigau i Ortega per la consulta del 9N

Escrito por Lluita de Classes Miércoles 15 de Marzo de 2017
ImprimirCorreo electrónico

masDes de Lluita de Classes rebutgem la condemna a Mas, Rigau i Ortega per la consulta del 9N. La burgesia espanyola i el seu règim demostren una altra vegada el seu despreci per a la democràcia i l'autodeterminació dels pobles de l'estat. Ningú pot ser jutjat per posar urnes. Ara bé, la condemna del caràcter reaccionari del règim del 78 i el rebuig d'aquesta sentencia no implica cap defensa del llegat polític dels dirigents convergents, culpables d'aplicar retallades ferotges i introduir l'austeritat a Catalunya. 

Leer más: Rebutgem la condemna a Mas, Rigau i Ortega per la consulta del 9N

 

Catalunya: Cap a on va el Procés?

Escrito por Paolo Tomaselli (Lluita de Classes) Viernes 03 de Marzo de 2017
ImprimirCorreo electrónico

catalunyaQui hagi seguit atentament els judicis del Tribunal Supremo i del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya contra els càrrecs de l'anterior govern de la Generalitat, imputats per posar urnes en la consulta del 9N del 2014, haurà pogut apreciar dues veritats que emergeixen clarament: per un costat queda cada vegada més evident el caràcter reaccionari del règim del 78 - que no desaprofita cap ocasió per mostrar el seu (feble) múscul contra qualsevol clam d'autodeterminació del poble de Catalunya - i per l'altre, la més que clara falta de voluntat de la direcció convergent de l’anomenat "Procés" de trencar amb el règim.

Leer más: Catalunya: Cap a on va el Procés?

 

Per la unitat de l'esquerra transformadora a Catalunya

Escrito por Paolo Tomaselli - Lluita de Classes Sábado 10 de Septiembre de 2016
ImprimirCorreo electrónico

catalunyaEl parlament de Catalunya es troba avui en dia en una situació de bloqueig polític. El govern de Junts Pel Sí (JxS) segueix amb la dinàmica de pressió envers la Cup per poder aprovar els pressupostos de la Generalitat, que van ser tombats per primera vegada a la història de Catalunya el passat 8J. La CUP va declarar que no podia recolzar uns pressupostos "manifestament insuficients¨ i que ¨segueixen supeditats a Montoro i a la Troika, sense posar al centre l'obediència al Parlament de Catalunya¨. Catalunya Sí Que Es pot va correctament explicar que eren uns pressupostos continuistes i que amagaven noves retallades en acceptar el límit de dèficit de 0,7 de la llei Montoro. 

Leer más: Per la unitat de l'esquerra transformadora a Catalunya

 

Barcelona: Reactivar la mobilització al carrer per transformar la ciutat

Escrito por Paolo Tomaselli - Lluita de Classes Jueves 19 de Mayo de 2016
ImprimirCorreo electrónico

Jaume Collboni Ada Colau presenten 1576052541 28950726 1232x821El divendres 13M la alcaldessa de Barcelona Ada Colau va anunciar davant dels mitjans de comunicació l’existència d'un preacord amb el PSC de Barcelona que comportaria l'entrada dels regidors socialistes al govern de la ciutat i particularment de Jaume Collboni, a qui correspondria la segona tinença d'alcalde. La probable entrada del PSC al govern de Barcelona en Comú ha generat un fort debat polític, dins i fora de les files de la confluència de govern, sobre les possibles implicacions del pacte. 

Leer más: Barcelona: Reactivar la mobilització al carrer per transformar la ciutat

   

La CUP cedeix a les pressions de la burgesia catalana i reanima una CDC ferida

Escrito por Lluita de Classes-Barcelona Martes 12 de Enero de 2016
ImprimirCorreo electrónico

Les eleccions al parlament de Catalunya del 27 de setembre van donar una majoria descons a les forces independentistes, encara que no una majoria de vots. És més, dintre del bloc sobiranista, Junts pel Si (la llista unitària de CDC, ERC i independents) no disposava duna majoria suficient per governar i depenia per tant dels vots de la CUP que havia dit clarament durant la campanya que no investiria a Mas. La pressió per tant era molt gran sobre la CUP. Lestira i arronsa resultant sha prolongat durant més de 3 mesos i només sha resolt in extremis el diumenge 10 de gener a poques hores que sexhaurís el plaç, amb un acord entre la CUP i Jxs. Quin és el significat daquest acord i com sha de valorar?

Leer más: La CUP cedeix a les pressions de la burgesia catalana i reanima una CDC ferida

 

Les bases teòriques del debat sobre investir a Mas - Alliberament nacional i lluita de classe

Escrito por Arturo Rodríguez i Paolo Tomaselli (Lluita de Classes) Jueves 31 de Diciembre de 2015
ImprimirCorreo electrónico

Molt sovint, en els debats del moviment anticapitalista, i a voltes sense ser-ne conscients, es repeteixen velles temàtiques i arguments. És per això, per treure’n les lliçons i afilar les nostres tàctiques i estratègia avui, i no pas per cap mena d’academicisme, pel que els marxistes estudiem detingudament les experiències passades del moviment obrer i socialista. Els dilemes als que avui s’enfronta la CUP recorden problemàtiques molt antigues.

Leer más: Les bases teòriques del debat sobre investir a Mas - Alliberament nacional i lluita de classe

   

Página 1 de 4